Podia

Ontdek onze bijzondere festivalpodia

Stage logo

Van der Velde

Een unieke 15e-eeuwse kerk, omgetoverd tot één van de mooiste boekhandels van Nederland. Een bijzondere beleving van livemuziek, letterlijk tussen de boeken.

Hippe boekhandel in een 15e-eeuwse kerk

Waar vind je deze stage?

Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle

Stage logo

Museum de Fundatie

Het voormalig gerechtsgebouw aan de Blijmarkt werd in 1838 door architect Eduard Louis de Coninck in neoclassicistische stijl ontworpen en in 2004 omgedoopt tot museum. In 2010 kreeg het gebouw een spectaculaire uitbreiding op het dak van het museum.

Waar vind je deze stage?

Blijmarkt 20, 8011 NE Zwolle

Stage logo

Mechanieker

Fietsdromen en droomfietsen, niet zomaar een winkel dus. En laat onze gezamenlijke droom nu ook nog uitkomen: een live concert tussen de werkbanken van deze racefiets specialist.

Fietsdromen en droomfietsen

Waar vind je deze stage?

Thorbeckegracht 49, 8011 VN Zwolle

Stage logo

De Verhalenboot

Met zijn magnifieke uitzicht over de Thorbeckegracht herbergt de Verhalenboot een vestzaktheater waar, hoe kan het ook anders, de mooiste verhalen de ronde doen.

De eigenaren zijn echte aanjagers van vertel- en schrijfkunst. En als we het ergens over eens zijn dan is het wel dat verhalen net als muziek een brug slaan tussen mensen van allerlei leeftijden, culturen en levensovertuigingen.

Het verhaal, dat is het leven in een notendop

Waar vind je deze stage?

Pletterstraat 20, 8011VG Zwolle

Stage logo

De Staatsman

Gelegen in de voormalige statenzaal van Zwolle, biedt De Staatsman een nieuw hotel, hostel en grand café-ervaring die doordrenkt is van historische charme.

Met zijn centrale ligging in het hart van Zwolle, is De Staatsman de ideale plek om te genieten van alles wat Zwolle te bieden heeft, inclusief een verrassend concert in een waanzinnige setting.

Een unieke bestemming waar geschiedenis en gastvrijheid samenkomen.

Waar vind je deze stage?

Diezerstraat 80, 8011 RJ Zwolle

Stage logo

Cultuurschip Thor

De Thor is een schip met een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat naar de begindagen van de jazz, het jaar 1915, toen het schip als sleepboot werd gebouwd. Inmiddels is het schip al enige tijd één van de mooiste culturele locaties van Zwolle. Eén van onze drie drijvende podia.

State of the Art cultuurpodium

Waar vind je deze stage?

Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle

Stage logo

Academiehuis de Grote Kerk

Het grootste rijksmonument van Zwolle heeft net een ingrijpende restauratie en bouwkundige verduurzaming ondergaan. Op de muren en gewelven prijken laatmiddeleeuwse schilderingen. De kerk bevat uitzonderlijke interieurstukken: de imposante preekstoel, het ambachtelijke koorhek en natuurlijk het grandioze Schnitgerorgel, het grootste originele barokorgel van Europa.

Common Ground presenteert in het Academiehuis Grote Kerk een intiem concert in een grootse setting.

Dit prachtige monument is een centrale plek voor ontmoeting, bezinning, kunst en cultuur.

Waar vind je deze stage?

Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Stage logo

Kelder van het Stadhuis

Het Stadhuis is het bestuurscentrum van de Gemeente Zwolle. Het bestaat uit een oud gedeelte (15e eeuw) en een nieuw deel (jaren ’70). Wat veel mensen niet weten is dat er onder het stadhuis een prachtige kelder ligt, die wij maar wat graag om zouden bouwen te een permanente rokerige jazzclub. Tot die tijd moeten we het doen met deze eenmalige gelegenheid, waarbij we natuurlijk nog niet verklappen of het een ondergronds jazz, world of klassiek concert wordt!

Common Ground goes Underground

Waar vind je deze stage?

Grote Kerkplein 15, 8011 PK, Zwolle

Stage logo

Kunstplatform LINK

Kunst is een waardevolle, essentiële schakel in de ontwikkeling van creativiteit en het aanscherpen van het autonome en kritische denken, aldus LINK. Het Kunstplatform draagt vanuit die overtuiging bij aan een maatschappij waarin het vanzelfsprekend wordt gevonden dat kunst midden in onze samenleving staat. Daar sluiten wij ons volledig bij aan!

De recent geopende expositie van de Japanse kunstenares Keiko Sato is ook tijdens Common Ground nog te zien.

Waar vind je deze stage?

Voorstraat 31, 8011 MK Zwolle

Stage logo

Papenstraat theater

Het Papenstraattheater is de kleinste theaterzaal van Zwolle. Het intieme vestzaktheater, onderdeel van schouwburg Odeon, kent een lange geschiedenis als podium voor beginnende cabaretiers, maar ook als jazzpodium.

Waar vind je deze stage?

Papenstraat 9, 8011 PL, Zwolle

Stage logo

Waalse Kerk

Toen de uit Frankrijk verdreven Hugenoten in Zwolle hun toevlucht zochten, kregen zij al in 1686 de in onbruik geraakte St. Geertruidenkapel in de Schoutenstraat als kerkgebouw aangeboden.

Tot op de dag van vandaag worden in de Waalse kerk diensten in het Frans gehouden. Daarnaast zijn er op zaterdagmiddag regelmatig jazzconcerten, waarvan de voorzitter van de Waalse kerk, Joop van Schaik, de inspirator is.

Waar vind je deze stage?

Schoutenstraat 4, 8011 NX Zwolle

Stage logo

Bennies in de Basis

Hostel & Bar de Basis is vanaf april 2023 gevestigd in het karakteristieke pand aan de Luttekestraat, in het centrum van Zwolle. Dit monumentale pand had vroeger onder meer de bestemming van een bankgebouw en een politiebureau. Blijven slapen mag nog steeds, maar dit keer volledig vrijwillig. De originele bankkluis én de traliedeuren zijn zelfs nog aanwezig in het pand!

Blijven slapen mag nog steeds, maar dit keer volledig vrijwillig.

Waar vind je deze stage?

Luttekestraat 35, 8011 LP Zwolle