Tickets en routes

De opzet van Common Ground is dat je je laat verrassen door nieuwe muziek: klassiek, jazz, muziek uit verschillende windrichtingen en allerlei cross-overs daartussen. Wij zorgen voor een dijk van een programma met de allerbeste musici uit binnen- en buitenland. Jij koopt alleen je ticket, je krijgt van ons je startlocatie en het genieten kan beginnen! Wedden dat je een mooie avond hebt?

Nee, helaas niet. Het concept voor het festival is dat je een willekeurig routeticket koopt, waarmee je toegang krijgt tot 4 concerten binnen die route. Twee concerten daarvan zijn in ieder geval bekend, want alle routes komen daar een keer samen. In 2023 is dat Cello Octet Amsterdam en Jimmy Rosenberg Trio. De andere twee concerten zijn een verrassing!

De namen van de routes verwijzen naar de bijnaam van een bekende musicus. Legendarische musici hebben minstens een of meer bijnamen. Herken je ze? De naam van de route zegt overigens niets over de musici die je in de route tegenkomt;)

Common Ground heeft vier soorten tickets, welke vernoemd zijn naar de titels van door Frank Sinatra gezongen jazzstandards:

You Make Me Feel So Young (regular): €40,-

Strangers in The Night (studenten): €25,-

Mumbles (t/m 18 jaar): €15,-

Pennies from Heaven (support the festival): €50,-

*de tickets zijn excl. €0,80 servicekosten per ticket

Helaas kunnen we geen tickets terugnemen. Ook is het niet mogelijk om tickets te ruilen. Mocht je geen vriend(in) blij kunnen maken met je ticket, dan adviseren we om deze aan te bieden via ticketswap.nl.

Online bestelde tickets hoeven niet geprint te worden. Het scannen vanaf een telefoon of tablet is mogelijk, mits het scherm op volledige helderheid staat. Bij papieren tickets moet de barcode leesbaar zijn, anders is het ticket niet geldig.

Reis en verblijf

Er zijn voldoende parkeerplekken om steenworp afstand van het festivalgebied. Het Noordereiland en Qpark centrum zijn het dichtst bij. Goedkoop parkeren kan bij parkeergarage Diezerpoort.

Fietsenstalling Meerminneplein is op steenworp afstand van de concertlocaties. Op zaterdag is de stalling tot 17.30 uur bewaakt, daarna blijft de stalling onbewaakt toegankelijk. 

Common Ground vind plaats op diverse karakteristieke locaties op of in de buurt van de Thorbeckegracht in Zwolle. Voor een toelichting en het adres van de locaties kan je kijken onder het kopje Podia op de website.

Wil je overnachten in Zwolle? Leuk! Zwolle heeft een prachtig nieuw hotel in het festivalgebied: Hotel de Staatsman. Een van de concertlocaties, de Statenzaal, is hier ook gevestigd, net als Hostel het Archief, een luxe en smaakvol ingericht hostel mét privacy. Ook ideaal als je met een groep komt.


Wie houdt er nu niet van lekker eten! Onze musici, crew en vrijwilligers krijgen gezond en lekker eten van Thais restaurant Baiyok. Wil je je avond ook goed starten? Dan is Baiyok een uitstekende keuze. Ze worden al jaren door bezoekers uitzonderlijk goed gewaardeerd en het ligt ook nog eens middenin het festivalgebied.

Nog een fijne tip: Grandcafé de Staatsman gelegen in hetzelfde pand als een van de Common Ground locaties, de Statenzaal. Vanaf 17.30 uur serveren ze speciaal voor Common Ground bezoekers een 2-gangen diner. Zo kom je op tijd bij het eerste concert! Wel even vooraf reserveren.

Eet smakelijk!

Toegankelijkheid

De concertlocaties zijn allemaal op loopafstand van elkaar. De (rolstoel) toegankelijkheid van de locaties verschilt, maar is in de meeste gevallen goed. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om te helpen. Neem bij twijfel of vragen contact met ons op. We helpen graag!

Huisregels

Nee, honden kunnen helaas niet mee naar de locaties die deel uit maken van het festival. Uiteraard zijn geleidehonden en andere hulphonden wel toegestaan.

Er geldt een rookverbod op het festivalterrein en bij de deelnemende locaties.

Nee, het meebrengen van eigen drank en etenswaren, glas en blik is niet toegestaan.

Er geldt geen minimumleeftijd voor het festival. Bezoekers onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarige. Bezoekers tot en met 18 jaar kunnen met korting naar het festival.

Alcoholische dranken worden alleen verstrekt aan personen ouder dan 18 jaar. Bij twijfel wordt er altijd naar een legitimatie gevraagd.

We zijn te gast op bijzondere locaties. We verlangen van alle festivalbezoekers dat zij de locaties, de andere festivalgangers en omwonenden respecteren. Afval en sigarettenpeuken horen niet op straat. Help ons de locaties en omgeving schoon te houden. Parkeer je auto of fiets alleen op de daarvoor aangewezen plekken.

Op het festivalterrein en de locaties van Common Ground is de Nederlandse wetgeving van toepassing. Legitimatie is voor iedereen verplicht. Het gebruik en in bezit hebben van soft-harddrugs, voorwerpen die gevaar kunnen opleveren en ongewenst gedrag is niet toegestaan. Aanwijzing van het personeel en de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Veiligheidsregels omtrent corona worden spoedig op deze website bekendgemaakt.

Tijdens Common Ground worden foto-, video- en audio opnames gemaakt. Bij het betreden van de festivallocaties ga je hiermee akkoord.

Het verkopen van diensten of producten, flyeren en andere promotie op of rondom de festivallocaties is zonder schriftelijke toestemming van de organisatie niet toegestaan.

Het is verboden om zonder voorafgaande schriftelijk toestemming van de organisatie professionele audio- en video opnames te maken voor commerciële doeleinden.

Door een kaartje te kopen en aanwezig te zijn, stem je in met deze huisregels. Aanwezigheid is op eigen risico. Stichting Common Ground aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers en locaties. In alle gevallen die hier niet expliciet gemeld zijn beslist de organisatie.