In concert

De mooiste concerten op unieke locaties

2024

Common Ground in Concert – VOCES8

vrijdag 20 september 2024 | Aanvang: 20:00 uur

Het Grammy-genomineerde VOCES8 is een jong a-capella-octet uit het Verenigd Koninkrijk. Het wortelt in de rijke Britse zangcultuur, maar voegt daar nieuwe elementen aan toe. De acht zangers hebben een divers repertoire, variërend van vroege Engelse en Europese renaissance-koorwerken tot hun eigen arrangementen. Alles gezongen met betoverend mooie stemmen.

In twee decennia groeide VOCES8 uit tot een ensemble van wereldfaam met vele facetten. Ze zongen in vooraanstaande concertzalen als de Wigmore Hall in Londen, het Konzerthaus in Wenen, Tokyo Opera City in Japan en Sidney Opera House in Australië. Dit concertprogramma wordt een feest met hoogtepunten uit vier eeuwen vocale muziek, uit alle windstreken. Van Rachmaninov tot Mendelssohn en van Bach tot Nat King Cole.

Luister ademloos naar één van de beste a capella ensembles ter wereld en geniet van de prachtige akoestiek van de ruim 600 jaar oude Grote kerk van Zwolle!

“VOCES8 staat bekend om zijn glasheldere toon. De ultieme beheersing van de zangers heeft een betoverende uitwerking; wanneer ze beginnen te zingen, kun je niets anders dan doodstil zitten luisteren” – de Volkskrant

Geweest

Common Ground in Concert – Cyrille Aimée

zaterdag 26 augustus 2023 | Aanvang: 20:00 uur

Zangeres Cyrille Armée is een ware virtuoos als het gaat om jazzmuziek. De internationaal geroemde Franse zangeres met verleidelijke stem heeft een rijk oeuvre dat gekleurd is door de gypsy jazz uit haar jeugd.

Cyrille Aimée groeide op in Samois-sur-Seine, de voormalige woonplaats van de legendarische Django Reinhardt, waar ze al vroeg betoverd werd door gypsy jazz. Eerst zong ze nog op straat, maar al snel veroverde ze Europese festivals en vertrok ze naar New York. Ze acteerde op Broadway en wist zelfs het kritische publiek van de Apollo Theatre voor zich te winnen. Nu wordt ze alom erkend als ‘a rising star in the galaxy of jazz singers’ (New York Times).

Line-up: Cyrille Aimee (vocals), Hila Kulik (piano), Jeremy Bruyere (bass) en Jason Brown (drums)

Common Ground in Concert – Daria van den Bercken

zaterdag 19 augustus 2023 | Aanvang: 20:00 uur

Een magisch klassiek zomeravond concert, dan denk je al gauw aan het concertgebouw als locatie. Niets is minder waar! Tegen het rauwe decor van de spoorzone in Zwolle geniet je van een concert van één van de beste concertpianisten uit Nederland, Daria van den Bercken. Of je nu een liefhebber bent van klassieke muziek of gewoon houdt van live muziek op een niet alledaagse plek, dit concert is een must-see (en hear). Daria neemt je mee op een reis langs enkele meesterwerken van onder meer Rachmaninov en Beethoven.

De Nederlands-Russische pianist Daria van den Bercken wordt geroemd om haar frisse manier van pianomuziek tot leven brengen. Ze studeerde aan de Indiana University Jacobs School of Music en aan het Conservatorium van Amsterdam en werd onderscheiden met meerdere prijzen. Dat ze ook verdienstelijk kan spreken bleek in 2014, toen haar TED speech door global TED Talk werd uitgeroepen tot een van de toptien “Inspirational TED Talks 2014”. In 2016 richtte Daria de Keys to Music Foundation op, om met nieuwe artistieke projecten een nieuw publiek te bereiken voor klassieke muziek.

Common Ground in Concert – Ntjam Rosie

zaterdag 12 augustus 2023 | Aanvang: 20:00 uur

Ntjam Rosie’s tweede album ELLE opende vele deuren voor haar. Met haar eigenzinnige visie op jazz en soul vierde de zangeres veel succes in het afgelopen decennium. Hierdoor kon ze samenwerken met het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam, Nederlands Blazers Ensemble en veel grote namen uit de Nederlandse jazz. Nu kijkt ze met frisse blik terug op ELLE samen met SMANDEM., de jonge Amsterdamse band die internationaal aan de weg timmert.

Common Ground in Concert – Mario Batkovic

vrijdag 4 augustus 2023 | Aanvang: 20:00 uur

Componist en accordeon virtuoos Mario Batkovic combineert klassiek en hedendaags geluid en probeert de sonische mogelijkheden van zijn instrumenten te verkennen. Dat doet hij zonder effecten of loops, maar door middel van een wederzijdse symbiotische relatie tussen mens en instrument. Uitdagende accordeon techno, maar dan akoestisch!