For Kids

Jazz, World en Klassieke muziek concerten, workshops en activiteiten speciaal voor kinderen

29 juli & 16 september 2023

Vorige

Didgeridoo je zo!

zaterdag 16 september 2023 | Aanvang: 13:00 uur

Tijdens deze workshop maak je kennis met de didgeridoo. Michiel Teijgeler, één van de beste didgeridoo spelers van Europa en verbonden aan het museum Volkenkunde in Leiden, leert je alles over het maken van de juiste toon, het gebruik van de verschillende spieren in je mond en hoe je circulair kan ademhalen. Ook leer je over de herkomst van het instrument en worden fabels en mythen van de werkelijkheid gescheiden. We sluiten af met een heus miniconcert!

Leeftijd: vanaf 11 jaar

Deelname is gratis. Reserveer wel tijdig je ticket.

Ontdek de podia

Het festival vindt plaats op bijzondere locaties rondom de Thorbeckegracht in Zwolle.

Laatste nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over de programmering, locaties en andere gebeurtenissen rondom het festival.

Line-up

Bekijk hier de Festival line-up 2023

Over ons

Common Ground brengt mensen samen onder niet alledaagse omstandigheden, op verrassende locaties met muziek die raakt. Wij zijn van mening dat muziek in pure vorm, akoestisch gespeeld en dichtbij het publiek, waarbij de musici hun muziek toelichten en hun passie overbrengen, iedereen, jong en oud, kan aanspreken. Musici, publiek en locaties voor één keer in perfecte harmonie, dát is Common Ground.

“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it.” – Igor Stravinsky

Wij zien musici en publiek niet al twee gescheiden werelden, maar als een ‘community’, een diverse groep mensen die elkaars rijke en uiteenlopende (muzikale) achtergrond en perspectief niet alleen vieren, maar er ook van leren, waardoor je onbewust bouwt aan een inclusieve gemeenschap met een open blik en onderlinge acceptatie, hetgeen een eerste aanzet is voor wat menselijke relaties werkelijk zouden moeten nastreven.

Festival memories