For Kids

Jazz, World en Klassieke muziek concerten, workshops en activiteiten speciaal voor kinderen

29 juli & 16 september 2023

Vorige

Didgeridoo je zo!

zaterdag 16 september 2023 | Aanvang: 13:00 uur

Tijdens deze workshop maak je kennis met de didgeridoo. Michiel Teijgeler, één van de beste didgeridoo spelers van Europa en verbonden aan het museum Volkenkunde in Leiden, leert je alles over het maken van de juiste toon, het gebruik van de verschillende spieren in je mond en hoe je circulair kan ademhalen. Ook leer je over de herkomst van het instrument en worden fabels en mythen van de werkelijkheid gescheiden. We sluiten af met een heus miniconcert!

Leeftijd: vanaf 11 jaar

Deelname is gratis. Reserveer wel tijdig je ticket.

Kruidkoek – de muziekmagnetron

donderdag 29 juni 2023 | Aanvang: 13:00 uur

In deze muziekvoorstelling gaat Kruidkoek, een échte instrumentale GarageJazz-band, samen met jou op zoek naar het ultieme recept. Niet alleen voor de muziek die er gespeeld wordt, maar ook voor de kruidkoek die er tijdens de voorstelling op het podium wordt gebakken. Met een levensgrote magnetron op het podium doet de band aanspraak op het verbeeldingsvermogen van de kinderen en wordt het publiek voor keuzes gesteld.

De muzikale afslagen die er gezamenlijk worden genomen hebben direct betrekking op wat er wordt gespeeld en welke ingrediënten er in de kruidkoek gaan. Deze keuzes zijn dus niet alleen hoorbaar, maar achteraf ook te proeven. Zo is ieder concert uniek en hebben de kinderen het gevoel samen tot een uitkomst te komen die zomaar anders had kunnen zijn.

 

Ontdek de podia

Het festival vindt plaats op bijzondere locaties rondom de Thorbeckegracht in Zwolle.

Laatste nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over de programmering, locaties en andere gebeurtenissen rondom het festival.

Over ons

Common Ground brengt mensen samen onder niet alledaagse omstandigheden, op verrassende locaties met muziek die raakt. Wij zijn van mening dat muziek in pure vorm, akoestisch gespeeld en dichtbij het publiek, waarbij de musici hun muziek toelichten en hun passie overbrengen, iedereen, jong en oud, kan aanspreken. Musici, publiek en locaties voor één keer in perfecte harmonie, dát is Common Ground.

“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it.” – Igor Stravinsky

Wij zien musici en publiek niet al twee gescheiden werelden, maar als een ‘community’, een diverse groep mensen die elkaars rijke en uiteenlopende (muzikale) achtergrond en perspectief niet alleen vieren, maar er ook van leren, waardoor je onbewust bouwt aan een inclusieve gemeenschap met een open blik en onderlinge acceptatie, hetgeen een eerste aanzet is voor wat menselijke relaties werkelijk zouden moeten nastreven.

Festival memories