Festival

Jazz, World & klassieke muziek op karakteristieke locaties in zwolle

11 – 12 oktober 2024

Common Ground Festival 2024
Common Ground 2024 vindt plaats op 11 – 12 oktober 2024 op diverse locaties in de Zwolse binnenstad. Tickets gaan op 1 juli 2024 in de verkoop.

Common Ground in Concert
Naast het festival organiseren we verschillende concerten door het jaar heen. Op vrijdag 20 september 2024 komt Het Grammy-genomineerde jonge a-capella-octet VOCES8 uit het Verenigd Koninkrijk naar Zwolle. Tickets voor dit concert zijn vanaf 1 mei 2024 te koop. Klik hier voor meer info en kaarten.

Terugblik
Op zaterdagavond 14 oktober 2023 vond de tweede (uitverkochte) editie van het Common Ground Festival plaats. De allermooiste jazz, world en klassieke muziek gecombineerd met karakteristieke locaties rond de Thorbeckegracht in Zwolle.

Je maakte kennis met nieuwe muziek uit alle windrichtingen én unieke locaties die normaal gesproken niet als concertpodium door het leven gaan, zoals pakhuizen en schepen. Zo zagen we harpist Remy van Kesteren tussen de werkbanken van een fietsenwinkel, Jimmy Rosenberg tussen de boeken van Van der Velde in de Broeren en de Braziliaanse jazz zangeres Lilian Vieira in het ruim van een schip. Theatermaker, regisseur en tv-presentator Lucas de Man trad, op het kruispunt van alle Common Ground routes, op als host.

“Een rebelse Beethoven tussen de werkbanken van een fietsenwinkel”

Routes 2023

Er zijn 10 verschillende routes en binnen iedere route bezoek je in ieder geval Boekhandel Van der Velde in de Broeren, waar het Jimmy Rosenberg Trio en Cello Octet Amsterdam zullen spelen. Verder kunnen we vast verklappen dat je tussen 19:30u – 23:00u (verzamelen om 19:00u) vier verschillende concerten van een half uur zult zien op drie verschillende locaties. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, world en klassieke muziek!

LET OP: De namen van de routes verwijzen naar de bijnaam van een bekende musicus. De naam van de route zegt niets over de musici en genres die je in de route tegenkomt.

Selecteer een route om je tickets te bestellen

Ontdek de podia

Het festival vindt plaats op bijzondere locaties rondom de Thorbeckegracht in Zwolle.

Over ons

Common Ground brengt mensen samen onder niet alledaagse omstandigheden, op verrassende locaties met muziek die raakt. Gepassioneerde musici van wereldklasse uit binnen- en buitenland spelen dichtbij het publiek tegen het decor van historische binnenstad locaties of juist rauw industrieel erfgoed. Onze eigentijdse aanpak en presentatie trekt nieuw publiek, waardoor het beleven van muziek de gemeenschappelijke deler wordt in een diverse groep mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Zo brengt muziek ons dichterbij elkaar.

“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it.” – Igor Stravinsky

Wij zien musici en publiek niet al twee gescheiden werelden, maar als een ‘community’, een diverse groep mensen die elkaars rijke en uiteenlopende (muzikale) achtergrond en perspectief niet alleen vieren, maar er ook van leren, waardoor je onbewust bouwt aan een inclusieve gemeenschap met een open blik en onderlinge acceptatie.

creatief producent Nora Hulsink & artistiek- en zakelijk leider Tibor Elferink

Bestuur
Erik Pasveer – voorzitter
Andrea Robijn – penningmeester
Joeri Pechler – secretaris