Festival

Jazz, World & Klassieke Muziek op karakteristieke locaties in zwolle

12 oktober 2024

Common Ground Festival 2024
Common Ground 2024 vindt plaats op 12 oktober 2024 op diverse locaties rond de Thorbeckegracht en dit jaar voor het eerst ook in het Museumkwartier in de binnenstad van Zwolle. Zo zullen er concerten zijn in museum de Fundatie en kunstplatform LINK, maar ook in de kelders van het stadhuis! Tickets gaan op 1 juli 2024 (om 9.00 uur) in de verkoop.

Common Ground in Concert
Naast het festival organiseren we verschillende concerten door het jaar heen. In aanloop naar het festival komt op vrijdag 20 september 2024 het Grammy-genomineerde a-capella-octet VOCES8 uit het Verenigd Koninkrijk naar Zwolle. Tickets voor dit concert zijn vanaf 1 mei 2024 te koop. Klik hier voor meer info en kaarten.

Routefestival
Tijdens het Common Ground routefestival maak je kennis met nieuwe muziek uit alle windrichtingen én unieke locaties die normaal gesproken niet als concertpodium door het leven gaan, zoals kelders, pakhuizen en schepen. Vorig jaar zagen we ondermeer harpist Remy van Kesteren tussen de werkbanken van een fietsenwinkel, Jimmy Rosenberg tussen de boeken van Van der Velde in de Broeren en de Braziliaanse jazz zangeres Lilian Vieira in het ruim van een schip. Dit jaar zal zanger, acteur en presentator Edwin Rutten op het kruispunt van alle Common Ground routes optreden als host.

“Een rebelse Beethoven tussen de werkbanken van een fietsenwinkel”

Routes 2024

Er zijn verschillende routes en binnen iedere route bezoek je in ieder geval Boekhandel Van der Velde in de Broeren, waar Apollo5 en Cantorias zullen spelen. Verder kunnen we vast verklappen dat je tussen 19:30u – 23:00u (verzamelen om 19:00u) vier verschillende concerten van een half uur zult zien op drie verschillende locaties. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, world en klassieke muziek!

LET OP: De namen van de routes verwijzen naar de bijnaam van een bekende musicus. De naam van de route zegt niets over de musici en genres die je in de route tegenkomt.

Selecteer een route om je tickets te bestellen

Ontdek de podia

Het festival vindt plaats op bijzondere locaties rondom de Thorbeckegracht en het museumkwartier in Zwolle.

Laatste nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over de programmering, locaties en andere gebeurtenissen rondom het festival en onze concerten.

Over ons

Common Ground brengt mensen samen onder niet alledaagse omstandigheden, op verrassende locaties met muziek die raakt. Gepassioneerde musici van wereldklasse uit binnen- en buitenland spelen dichtbij het publiek tegen het decor van historische binnenstad locaties of juist rauw industrieel erfgoed. Onze eigentijdse aanpak en presentatie trekt nieuw publiek, waardoor het beleven van muziek de gemeenschappelijke deler wordt in een diverse groep mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Zo brengt muziek ons dichterbij elkaar.

“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it.” – Igor Stravinsky

Wij zien musici en publiek niet al twee gescheiden werelden, maar als een ‘community’, een diverse groep mensen die elkaars rijke en uiteenlopende (muzikale) achtergrond en perspectief niet alleen vieren, maar er ook van leren, waardoor je onbewust bouwt aan een inclusieve gemeenschap met een open blik en onderlinge acceptatie.

artistiek directeur Tibor Elferink & creatief producent Nora Hulsink 

Bestuur
Erik Pasveer – voorzitter
Andrea Robijn – penningmeester
Joeri Pechler – secretaris