Festival

Jazz, World & klassieke muziek op karakteristieke locaties in zwolle

14 oktober 2023

Op zaterdag 14 oktober vindt de tweede editie van het Common Ground Festival plaats. Na een uitverkochte editie in 2021, wordt opnieuw de allermooiste jazz, world en klassieke muziek gecombineerd met karakteristieke locaties rond de Zwolse Thorbeckegracht.

Geniet van concerten van jonge honden en levende legendes uit binnen- en buitenland in bijvoorbeeld boekhandel Van der Velde in de Broeren, fietsenwinkel Mechanieker, de Staatsman en de Verhalenboot.

“Een rebelse Beethoven tussen de werkbanken van een fietsenwinkel”

Routes

Er zijn 10 verschillende routes en binnen iedere route bezoek je in ieder geval Boekhandel Van der Velde in de Broeren, waar het Jimmy Rosenberg Trio en Cello Octet Amsterdam zullen spelen. Verder kunnen we vast verklappen dat je vier verschillende concerten van een half uur zult zien op drie verschillende locaties. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, world en klassieke muziek!

Selecteer een route om je tickets te bestellen

Ontdek de podia

Het festival vindt plaats op bijzondere locaties rondom de Thorbeckegracht in Zwolle.

Line-up

Deze toonaangevende musici kom je tijdens het Common Ground Festival op 14 oktober 2023 tegen.

Over ons

Common Ground brengt mensen samen onder niet alledaagse omstandigheden, op verrassende locaties met muziek die raakt. Wij geloven dat muziek in pure vorm, akoestisch gespeeld en dichtbij het publiek, waarbij de musici hun muziek toelichten en hun passie overbrengen, iedereen, jong en oud, kan aanspreken. Musici, publiek en locaties voor één keer in perfecte harmonie, dát is Common Ground.

“I haven’t understood a bar of music in my life, but I have felt it.” – Igor Stravinsky

Wij zien musici en publiek niet al twee gescheiden werelden, maar als een ‘community’, een diverse groep mensen die elkaars rijke en uiteenlopende (muzikale) achtergrond en perspectief niet alleen vieren, maar er ook van leren, waardoor je onbewust bouwt aan een inclusieve gemeenschap met een open blik en onderlinge acceptatie. Een eerste aanzet voor wat menselijke relaties werkelijk zouden moeten nastreven.

creatief producent Nora Hulsink & artistiek- en zakelijk leider Tibor Elferink

Bestuur
Erik Pasveer – voorzitter
Andrea Robijn – penningmeester
Joeri Pechler – secretaris

Festival memories