×
Home Waar Artiesten Wanneer Tickets Common Ground for kids Tickets kids Playlist Makers Sponsors en partners Vrijwilligers gezocht FAQ
Open navigatie

Faq

FAQ Common Ground Festival 2021

Hieronder vind je praktische informatie over het Common Ground Festival 2021. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met productie@commongroundfestival.nl

Waar koop ik mijn tickets?

De tickets zijn online verkrijgbaar via www.commongroundfestival.nl/#tickets. Hier kies je voor één van de 10 routes. In alle routes geniet je van jazz, roots en klassieke muziek of een cross-over. De naam van de route zegt dus niets over het programma;) Let op: er zijn vier verschillende soorten tickets: You Make Me Feel So Young (regular), Pennies from Heaven (support us), Mumbles (kids t/m 18 jaar) en Strangers in the Night (students t/m 25 jaar). Met het Support us-ticket steun je de organisatie met een klein bedrag en help je mee om het festival ook volgend jaar weer mogelijk te maken.

Hoe werken de routes?

Je koopt een ticket voor één van de tien verschillende routes, waarvan je alleen de naam en startlocatie kent, waar je om 19.00 uur wordt verwacht. De startlocatie ontvang je uiterlijk een week van tevoren per e-mail en op de dag zelf (16 oktober) ontvang je het volledige routeschema met de verschillende routes en locaties. Binnen iedere route bezoek je vier verschillende concerten op verschillende locaties. De concerten duren 30 minuten en tussen de concerten heb je 30 minuten de tijd om op de volgende locatie te komen en eventueel iets te drinken.

Tijdens de route word je begeleid door een routebegeleider, die vanaf de startlocatie aanwezig is. Zolang je de routebegeleider volgt zul je altijd (ruim) op tijd aankomen bij de volgende locatie en het concert. Loop je zelf naar de volgende locatie, zorg dan dat je op tijd komt.

Binnen iedere route bezoek je in ieder geval locatie Waanders in de Broeren, waar Pitou en Pynarello geprogrammeerd staan. Welke artiesten er verder in de route te zien zijn ontdek je pas op de avond zelf, maar voor welke route je ook kiest, je beleeft gegarandeerd een fantastische avond vol jazz, roots en klassieke muziek!

Hoe laat zijn de concerten?

Het tijdsschema ziet er als volgt uit:

Concert 1: 19.30 - 20.00 uur

Concert 2: 20.30 - 21.00 uur

Concert 3: 21.30 - 22.00 uur

Concert 4: 22.30 - 23.00 uurAfterparty Waanders : 23.00-00.00 uur (de capaciteit binnen in de horeca van Waanders is helaas als gevolg van de geldende Corona maatregelen beperkt. Wij vragen daarvoor jullie begrip.

Let op: wees steeds op tijd aanwezig bij de concerten. De concerten beginnen stipt op tijd en we kunnen vanwege het strakke routeschema helaas niet wachten. Laatkomers zullen op een afgestemd moment binnen kunnen lopen, maar hierdoor mis je wel een deel van het concert.

Kan ik met mijn vrienden dezelfde route lopen?

Dat kan zeker! Kies dezelfde route bij het bestellen van je tickets.

Weet ik welke artiesten ik ga zien?

Ja en nee. Voor een deel is het nog een verrassing wie je gaat tegenkomen tijdens je muzikale reis. Binnen iedere route bezoek je in ieder geval twee keer locatie Waanders in de Broeren, waar Pitou en Pynarello geprogrammeerd staan.

Zegt de naam van de route iets over het programma of de artiesten die zijn geprogrammeerd?

Nee. 
De naam van de route (een bijnaam van een bekende musicus uit de muziekgeschiedenis!) zegt niets over welke artiesten of welk genre er geprogrammeerd is. Op de avond zelf ontdek je op elke locatie een andere artiest. Binnen iedere route bezoek je in ieder geval locatie Waanders in de Broeren, waar Pitou en Pynarello geprogrammeerd staan.

Hoe laat begint het festival?

Het festival vindt plaats op 16 oktober vanaf 19.00 tot 23.00 uur. Tussen 23.00 en 00.00 uur is er een afterparty in Waanders in de Broeren (Let op: vol=vol). De week voorafgaand aan het festival is er een uitgebreid programma voor kinderen, voor meer informatie klik hier.

Hoe zit het met de Corona check pas/app?

Voor alle festivals en culturele evenementen is het vanaf 25 september 2021 verplicht om een corona toegangsbewijs te hebben, waardoor de 1,5 meter op de concertlocatie losgelaten kan worden. Ook bij het Common Ground Festival is een corona toegangsbewijs verplicht. Bij binnenkomst op uw eerste concertlocatie (deze wordt u per mail toegestuurd), scannen wij uw ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app (link) kunt u dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code.


Kan ik het festival bijwonen met een rolstoel?

Dat kan! We hebben twee rolstoelvriendelijke routes: Luigi & Trane. Zijn de routes uitverkocht en wil je toch graag komen? Stuur dan een mail naar productie@commongroundfestival.nl zodat we een plekje voor je kunnen proberen te regelen.

Zijn er toiletten aanwezig?

Op elke locatie is er minstens één toilet aanwezig. Op de grotere locaties zijn er meer toiletten beschikbaar. Tussen de verschillende concerten zit een tijdsblok van 30 minuten. Genoeg tijd dus voor een snelle plaspauze.

Moet ik het ticket printen?

Nee, dat is niet nodig. Zorg wel voor een opgeladen telefoon, zodat het ticket (en het coronatoegangsbewijs) gescand kan worden.

Mag ik eten en drinken meenemen?


Nee, het meebrengen van eigen drank en etenswaren, glas en blik is niet toegestaan.


Kan ik eten en (alcoholische) dranken kopen?

Op verschillende locaties van het festival is er de mogelijkheid om een drankje (beperkt assortiment) te kopen en te nuttigen, maar helaas niet op álle locaties. Alcoholische dranken worden alleen verstrekt aan personen ouder dan 18 jaar. Bij twijfel wordt er altijd naar een legitimatie gevraagd.

Waar kan ik het beste parkeren?

De goedkoopste optie voor betaald parkeren in de buurt van de Thorbeckegracht is Parkeergarage Diezerpoort.

Waar kan ik mijn (elektrische) fiets veilig stallen?

Je fiets kan je het beste stallen op deze locatie op steenworp afstand van de Thorbeckegracht.

Wat zijn de huisregels?

De huisregels van het festival vind je hier.