Jesse van Ruller & Maarten Hogenhuis

Jesse van Ruller & Maarten Hogenhuis

Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis zijn bezig aan een tweede duo-album. Ze zijn opnieuw aan het componeren geslagen, en laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Het tweetal zoekt de dialoog in ritmiek en melodie en doorbreekt de traditionele rolverdeling van begeleider en solist. Het nieuwe album zal in de loop van dit jaar uitgebracht worden en bevat zowel akoestische als nabewerkte stukken, waarbij in het laatste geval saxofoon en gitaar op alle mogelijke manieren worden ingezet.

Jesse van Ruller (1972) behoeft geen uitgebreide introductie. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale artiesten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Zijn intuïtieve spel wordt gekenmerkt door een diep gevoel voor melodie en een grote mate van ritmische wendbaarheid.

Maarten Hogenhuis (1986) is een van de exponenten van een jonge generatie jazzmuzikanten. Hij maakt deel uit van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Eerder maakte hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van Reinier Baas.