Lucie Horsch

Lucie Horsch, Emmy Storms & Raphaël Feuillâtre

Lucie Horsch (23) is een gepassioneerd en charismatisch pleitbezorger van haar instrument, de blokfluit. Dat ze zich daarbij niet laat beperken tot alleen klassieke muziek, blijkt uit het repertoire dat ze speelt en de samenwerkingen die ze aangaat. Jazz, tango, volksmuziek het is allemaal te horen op haar album Origins uit 2022.

In het seizoen 2021/2022 werd Lucie door het Concertgebouw Amsterdam en de Cologne Philharmonie genomineerd als ECHO Rising Star en toerde ze in die hoedanigheid langs de meest prestigieuze zalen van Europa. In 2022 heeft Lucie een felbegeerde Borletti-Buitoni Trust Fellowship gekregen. De Borletti-Buitoni Trust steunt uitmuntende jonge musici (BBT Artists). In juni 2020 ontving Lucie de zeer prestigieuze “Nederlandse Muziekprijs”, de hoogste eer die het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toekent aan een musicus die werkzaam is in de klassieke muziek.

In het seizoen 2023-2024 is Lucie artist in residence in TivoliVredenburg. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat ze dit jaar te gast is op Common Ground!

Lucie Horsch -blokfluit

Emmy Storms – viool

Raphaël Feuillâtre – gitaar

“Geweldige virtuositeit en uitmuntende techniek” - BBC Music Magazine