Jimmy Rosenberg Trio

Jimmy Rosenberg

Jimmy Rosenberg is een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz. Al op zeer jonge leeftijd maakte hij furore over de hele wereld. Hij speelde in het Concertgebouw met violist en gypsy jazz-pionier Stéphane Grappelli en in Carnegie Hall met Les Paul en George Benson.

Jimmy is een neef van de leden van het Rosenberg Trio. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Op tienjarige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documentaire Django’s Legacy, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten. Hij trad op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Django festivals in Oslo en Parijs. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduwkant van het leven.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 werd hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keerde hij in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen. Zeer verheugd dat ze te gast zijn bij Common Ground!

 

“Magisch en fenomenaal!” - Jazznu