Common Ground in Concert: VOCES8

Vrijdag 20 september 2024

Het Grammy-genomineerde VOCES8 is een jong a-capella-octet uit het Verenigd Koninkrijk. Het wortelt in de rijke Britse zangcultuur, maar voegt daar nieuwe elementen aan toe. De acht zangers hebben een divers repertoire, variërend van vroege Engelse en Europese renaissance-koorwerken tot hun eigen arrangementen. Alles gezongen met betoverend mooie stemmen.

In twee decennia groeide VOCES8 uit tot een ensemble van wereldfaam met vele facetten. Ze zongen in vooraanstaande concertzalen als de Wigmore Hall in Londen, het Konzerthaus in Wenen, Tokyo Opera City in Japan en Sidney Opera House in Australië. Dit concertprogramma wordt een feest met hoogtepunten uit vier eeuwen vocale muziek, uit alle windstreken. Van Rachmaninov tot Mendelssohn en van Bach tot Nat King Cole.

Luister ademloos naar één van de beste a capella ensembles ter wereld en geniet van de prachtige akoestiek van de ruim 600 jaar oude Grote kerk van Zwolle!

"VOCES8 staat bekend om zijn glasheldere toon. De ultieme beheersing van de zangers heeft een betoverende uitwerking; wanneer ze beginnen te zingen, kun je niets anders dan doodstil zitten luisteren" - de Volkskrant